Rozpoczęcie produkcji środków myjących w Polsce

Od marca produkcja części środków myjących uruchomiona zostanie w nowej siedzibie MHP w Nowej Wsi Wrocławskiej.

W naszej nowo otwartej siedzibie gościliśmy 14 i 15 stycznia przedstawicieli hubergroup ze Słowacji, Czech , Węgier, Austrii, Francji, Ukrainy i Rosji. Celem wizyty było robocze spotkanie z przedstawicielami fabryki HUBER GmbH Produktion von Druckhilfsmitteln – od marca 2009 część środków myjących produkowanych będzie pod Wrocławiem i stamtąd docierać mają do magazynów koncernu.

Rozpoczęcie produkcji zostało poprzedzone przygotowaniem materiałów reklamowych w lokalnych językach oraz niezbędnej dokumentacji do wprowadzenia do lokalnego obrotu poszczególnych środków.

Dodatkowo uczestnicy spotkania mieli możliwość zapoznania się z aktualnym asortymentem produkcji środków pomocniczych oraz poinformowani zostali o aktualnych pracach badawczych i wdrożeniowych nowych produktów. Na koniec spotkania uczestnicy obejrzeli nowo uruchomione i unikalne na skale europejską linie do produkcji farb UV w technologii offsetowej i flekso oraz świeżo doposażone laboratorium farb UV dysponujące najnowocześniejszym urządzeniem suszącym w technice beztlenowej (z gazem obojętnym) pozwalającym symulować pracę dowolnej maszyny drukującej UV i EB.