Nowości / Produkty

Nowa broszura "Farby bez olejów mineralnych"

W recepturach farb offsetowych prawie wszystkie surowce bazujące na pochodnych ropy naftowej można wymienić na takie, które pochodzą ze źródeł odnawialnych. Od bardzo dawna w hubergroup dbamy o zrównoważony rozwój i ochronę środowiska, a także unikamy stosowania surowców mogących zakłócać naturalną równowagę. W dziedzinie produkcji farb bez olejów mineralnych jesteśmy zawsze krok do przodu. Nasze farby, wytwarzane w nowoczesnych technologiach są ekologiczne a jednocześnie przyjazne dla odbiorców i funkcjonalne jak farby standardowe.
Arkuszowe farby offsetowe bazujące na olejach roślinnych są znane i stosowane od lat. Ich zaletą są doskonałe właściwości drukowo-techniczne. Także farby zwojowe produkuje się w wersji bez olejów mineralnych. Jeśli jesteście drukarnią lub właścicielem marki korzystanie z naszej zaawansowanej i zaangażowanej w zrównoważony rozwój technologii produkcji farb może stać się również Waszym profitem. Przekonajcie swoich klientów, aby korzystali z druków wykonanych przy użyciu farb z surowców odnawialnych. Podkreślajcie tą wartość dodaną a wpłynie to pozytywnie na Wasz wizerunek, jako odpowiedzialnego partnera stawiającego na innowacyjność. Niech Wasze produkty będą tak dalece przyjazne środowisku, jak to tylko dziś możliwe. Wyznaczajcie trendy nie czekając aż Wasza konkurencja uczyni to pierwsza.
W nowej broszurce zebraliśmy wszystkie nasze farby produkowane bez olejów mineralnych, które dostępne są na rynku (z wyjątkiem CORONA LABEL MGA będącej jeszcze w ostatniej fazie prób).