Janusz Cymanek wyróżniony przez Ukraińską Akademię Drukarstwa we Lwowie

Z przyjemnością pragniemy poinformować, że Janusz Cymanek – prezes hubergroup Polska – otrzymał tytuł doktora honoris causa Ukraińskiej Akademii Drukarstwa we Lwowie.
Janusz Cymanek od ponad 25 lat zarządza polskim przedstawicielstwem najstarszej europejskiej fabryki farb drukarskich hubergroup.

Jest doktorem poligrafii.

Odpowiada za Cluster Centralnej i Wschodniej Europy który obejmuje swoim zasięgiem Finlandię, Estonię, Łotwę, Litwę, Białoruś i Ukrainę, Polskę, Czechy i Słowację, Węgry, Macedonię, Albanię, Chorwację, Serbię i Słowenię. To największy pod względem terytorialnym i drugi pod względem sprzedażowym obszar hubergroup na świecie.
Jest autorem wielu krajowych i międzynarodowych publikacji.

Należy do elitarnego stowarzyszenia International Circle skupiających nauczycieli akademickich dla branży poligraficznej z całego świata.
W Polsce był organizatorem wielu konferencji i sympozjów oraz jedynego póki co Kongresu Polskiej Poligrafii. Wraz z firmą hubergroup wspiera wiele inicjatyw i projektów.

Jego pasją są starodruki i ich faksymile oraz książki historyczne.