Zmiany w zarządzie hubergroup

Ursula Borgmann, która sprawowała funkcję prezesa zarządu grupy hubergroup i kierowała działem rozwoju technologicznego, na początku roku 2018, po ponad 30 latach pracy, przekazała swoje obowiązki następcom. W dalszym ciągu będzie pracowała jako doradca do przejścia na emeryturę pod koniec 2018 r. Pociąga to za sobą pewne zmiany w strukturze kierowniczej grupy.

Od 1 stycznia 2018 funkcję prezesa zarządu przejął pan Heiner Klokkers.

Jego głównym zadaniem będzie strategiczny rozwój firmy w obszarach nowych rynków lub nowych segmentów w branży farb drukarskich i poza nią.

Taner Bicer, odpowiedzialny od 2014 roku za zarządzanie technologią w dziedzinie farb UV i lakierów, został powołany do zarządu MHM Holding GmbH z dniem 1 stycznia 2018 roku i zajmie się zarządzaniem technologią w ramach grupy. Taner Bicer jest inżynierem chemikiem z 17-letnim doświadczeniem w branży farb i lakierów.

Dotychczasowe obowiązki Heinera Klokkersa jako szefa Regionalnej Jednostki Biznesowej (RBU) Europa przejmuje dr Dirk Aulbert, który pracuje w hubergroup od kwietnia 2017 r. Jest to doktor chemii, który od ponad 20 lat zajmuje różne stanowiska kierownicze w branży farb drukarskich i do grupy hubergroup przeniósł się z firmy Flint Group.

Derek McFarland oprócz zarządzania RBU Ameryka Północna przejmie w trakcie pierwszego kwartału 2018 roku od Heinera Klokkersa odpowiedzialność za działalność hubergroup w Ameryce Południowej, a tym samym stanie się odpowiedzialny za rynek obu Ameryk.

Ashwani Bhardwaj, szef RBU Azji i Pacyfiku a także Michael Geiger, szef działu finansów i IT, pozostają na swoich dotychczasowych pozycjach jako członkowie zarządu.