Nowa seria farb do wysokonakładowego druku opakowań artykułów spożywczych jakości MGA

hubergroup opracował nową serię farb do wysokonakładowego druku opakowań artykułów spożywczych.

Szczególnie szybko wsiąkająca w podłoże seria farb MGA NATURA nadaje się do szybkiej dalszej obróbki.

Wymagania stawiane drukowi opakowań artykułów spożywczych stale rosną. Wysoka prędkość druku w dużych formatach, tańsze podłoża a jednocześnie znacząca świadomość jakości i bezpieczeństwa wymagają stosowania specjalnie dobranych systemów farb. W związku z tym od 1 lutego 2017 serię farb NATURA GA zastępujemy nową serią MGA NATURA.

Charakteryzuje się ona lepszym zachowaniem na maszynie i spełnia wszystkie wymagania znanych producentów artykułów spożywczych. Farba przeznaczona jest specjalnie do produkcji opakowań o bardzo dobrych właściwościach organoleptycznych, szczególnie w przypadku, kiedy konieczna jest szybka dalsza obróbka arkuszy. Staranny dobór składników recepturowych i technologia produkcji gwarantują, że farby zawierają wyłącznie składniki, które nie migrują lub są przeznaczone do kontaktu z żywnością.

Zaostrzone wytyczne MGA stosowane przez  hubergroup zapewniają, że farby produkowane są zgodnie z zasadami GMP i spełniają wszystkie prawne wymogi druku opakowań artykułów spożywczych. Specjalna gwarancja MGA hubergroup w przyszłości obejmie wszystkie serie farb do druku opakowań artykułów spożywczych. Właściciele marek i drukarnie zdobędą w ten sposób gwarancję, że z farby nie przenikną w procesie druku żadne niepożądane substancje.

Farby MGA NATURA dostępne są jako farby triadowe, w kolorach specjalnych wg klasycznych systemów komunikacji barwnej a także wg indywidualnego wzoru.