"Let the ink shine!" - nowa jakość farb fluorescencyjnych wg Pantone 801-814

Farby z wzornika Pantone o numerach 801 do 814 określane są popularnie mianem fluorescencyjnych. Są one często stosowane w drukach reklamowych, ponieważ dzięki lśniącym i intensywnym barwom, ściągają wzrok a tym samym zainteresowanie klientów.

Hubergroup opracował właśnie nową recepturę tego rodzaju farb, stosując całkowicie inne spoiwo i bazę pigmentową niż dotychczas. Pozwoliło to na osiąganie w druku jeszcze bardziej żywszych i nasyconych kolorów, nie tylko w druku apli ale również półtonów i drobnych elementów.

Farby bazowe z wzornika 801-807 są monopigmentowe, natomiast 806-814 powstają w wyniku mieszania farb podstawowych. Nowatorska technologia zapewnia również wierność kolorystyczną farb.

Farby opracowane zostały z myślą o drukowaniu na podłożach chłonnych. referencyjne wartości wg wzornika Pantone można uzyskać już podczas jednego przejścia przez maszynę z grubością nanoszenia farby od 1,6 do 1,8 g/m2. Dotychczas, aby osiągnąć zadowalające efekty, szczególnie podczas druku dużych apli, konieczne było dwukrotne drukowanie.

Farby nie zawierają w swoim składzie olejów mineralnych.

Nowy asortyment farb fluorescencyjnych dostępny będzie w sprzedaży od września 2016. zapraszamy!

Więcej szczegółów w karcie Informacji Technicznej.