Aktualizacje certyfikatów i deklaracji

Na naszej stronie internetowej w zakładce Certyfikaty/Deklaracje zamieszczamy cyklicznie najnowsze wersje informacji dotyczących farb drukarskich i środków pomocniczych do druku z europejskich firm należących do hubergroup w związku z Rozporządzeniami REACH i wymogami dotyczącymi rejestracji substancji chemicznych stosowanych do produkcji.

Aktualnie najnowsza wersja Informacji w związku z Rozporządzeniem pochodzi z sierpnia 2013 roku.

Ponadto publikujemy najnowsze wersje list kandydackich ECHA obejmujących substancje wzbudzające szczególnie duże obawy tzw. SVHC (Substances of Very High Concern).

Ostatnia aktualizacja listy z grudnia 2013 roku obejmuje 7 nowych substancji, a tym samym lista wszystkich zawartych substancji w liście zwiększa się do 151.

Wszystkie informacje są tłumaczone na język polski, udostępniamy jednak również wersje w języku angielskim lub niemieckim.

Przypominamy również, że w zakładce Karty Charakterystyki znajdą Państwo karty charakterystyk wszystkich oferowanych przez nas produktów.