Kalendarz hubergroup 2014 z drukarni Leyko

Kalendarze hubergroup od zawsze oczekiwane były z niecierpliwością i zaciekawieniem nie tylko przez ludzi związanych z branżą poligraficzną.

Przez lata kalendarz prezentowany był obok kalendarza firmy Pirelli na konkursie kalendarzy Vidical i określany mianem kultowego. Co roku zaskakiwał artystyczną wizją i prezentacją barw, a tym samym tego, co dla naszej firmy najważniejsze - farb. Zachwycał nie tylko pomysłowością ale również mistrzostwem wykonania i wykorzystania najnowocześniejszych możliwości drukowania i uszlachetniania.

W tym roku kalendarzowi towarzyszy hasło przewodnie "Opakowania, barwy, farby". Na kolejnych stronach zaprezentowanych jest 12 rodzajów opakowań w sposób wywierający niezwykle barwne wrażenie. Prezentowane są różnego rodzaju opakowania, od pudełek kartonowych przez opakowania miękkie aż po etykiety. W projekcie brały udział różne agencje reklamowe oferujące kreatywny design opakowań na najwyższym poziomie.

Wybór tematyki kalendarza nie jest przypadkowy, podkreśla bowiem znaczenie sektora druku opakowań dla naszej firmy.

Nawet jeśli brzmi to niewiarygodnie dwie trzecie wszystkich konsumentów przy wyborze produktu kierują się wyglądem opakowania. Farba w tym wypadku odgrywa czołową rolę, jako środek przekazu barwy, podkreślając walory projektów graficznych. Kolory opakowań zawsze wzbudzają zaciekawienie i pożądanie.

W tym roku po raz pierwszy kalendarz dla całej grupy hubera wydrukowany został w Polsce w krakowskiej drukarni Leyko. Nie było to łatwe zadanie ze względu na szczególnie nietypowy i wymagający projekt graficzny. Efekt kreatywnej pracy znamienitych krakowskich drukarzy spotkał się z wielkim uznaniem mistrzów czarnej sztuki na całym świecie.

Grafiki z kalendarza 2014 znajdziecie Państwo w zakładce Wydawnictwa/Grafiki/Kalendarze hubergroup.