Nowa jakość farb UV serii NewV poly

Aktualnie została zmieniona została technologia produkcji farb utrwalanych UV serii NewV poly.
Po wielu próbach udało się polepszyć właściwości farb tej serii. Dzięki wprowadzeniu nowej technologii produkcji możliwe było osiągnięcie większego stopnia rozdrobnienia cząsteczek pigmentów i ich homogeniczne rozdzielenie w masie farby. Poprawiło to tym samym transfer farby w zespole farbowym oraz zapewniło stabilność drukowania przy dobrych właściwościach uwalniania z obciągu.
Jednocześnie zoptymalizowana została kolorystyka odcieni barwnych farby, zapewniając tym samym jej większą zgodność z normą DIN ISO 2846-1.
Zastosowanie do produkcji pigmentów o wyższej transparentności spowodowało niewielką zmianę odcienia farby w masie, co jest szczególnie widoczne w puszkach z farbą magenta. Jednakże efekt kolorystyczny na wydruku jest niemalże identyczny.
Nowa wersja farb zastępuje dotychczasową serię NewV poly UP5000 i serie o obniżonej ciągliwości (tacku).
Wszystkie inne dotychczasowe właściwości i zakres zastosowania farb z serii NewV poly pozostają bez zmian.
Zmiany technologii produkcji dotyczą aktualnie tylko farb magenta i cyjan od numerów szarży produkcyjnej 36418561.
W poniższym pliku uwidocznione są zmiany kolorystyki farby w puszkach.